jueves, 24 de abril de 2014

La Ruta

TRAVESIA TRANSAFRICANA

DE TRAVESSA PEL CONTINENT AFRICÀ

LA RUTA

     Després d'haver viatjat en diversos països del planeta i haver fet alguna que altra aventurilla extravegant, se'ns acudeix passar a descobrir el continent africà.
     En anys anteriors ja haviem fet un petit tastet anant a Marroc, però ara el que ens movia de veritat era endinsar-nos en la part més perduda i desconeguda de totes, l`Àfrica central (Chad, Camerún, República Central Africana, Congo, Gabon, República Democràtica del Congo, Ruanda i Burundi). A part de perdre'ns per les immenses sabanes de lÀfrica de l'est, teniem i tenim especial ganes d'endinsar-nos al cor de les jungles de totes aquestes regions.
     Antigament fins al 1989 la travesía transafrican se solia fer des d'Algèria, baixant tot recte fins a Tamanrasset pel bell mig del desert del Sahara, conectant amb Níger, Nigeria i seguint per Camerún, Congo i avall. Però va esclatar la guerra a Algèria i la ruta es va tancar ja que no expedien més visats per atravessar amb vehicle. Va ser per aquesta època que la ruta oest o de la costa es va començar a fer més i més popular.
     Juraria haver llegit en algun fòrum que des de fa poc es pot tornar a fer la ruta d'Algèria, algunes de les fronteres tornen a ser obertes i la situació cada vegada està millor, però per atravessar el Sahel just pel centre s'ha de tenir molta fè, i nosaltres de moment no en tenim tanta. La alternativa escollida doncs, és per la costa oest.
     Som al 2014 i quasi es podria arribar des de Fornells de la Selva a Cape Town per carretera asfaltada, però aquesta no és la nostra opció, la idea es passar per rutes alternatives, carreteres secundàries i pistes, quant menys asfalt millor.
     La primera idea era fer la volta a tot el continent passant per Cape Town, però són molts quilòmetres i això vol dir molt de gasoil, el pressupost que portem és molt just i per això ja hem canviat d'idea, una altra opció seria creuar Rep. Dem. Congo d'oest a est, per la frontera de Ruanda i seguir direcció nord cap a Uganda i amunt volta a casa, aquí però també s'hi afegeix un handicap, el de la burocràcia, tema de visats i papers del vehicle (carnet de passage) a més a més que a Rep. Centre Africana recentment ha estallat una guerra, en definitiva, ja veurem com estan les coses quan hi arribem.
     
De moment el primer esbós de l'itinerari seria: Marroc, Sahara Occidental, Mauritania, Mali, Burkina-Faso, Togo, Benín, i aqúi hi han dues alternatives Níger Chad i Camerún, o bé Nigeria, Camerún. La primera opció ens fa especial grácia ja que consistiria en passar pel sud del desert de Chad, una ruta com poques en queden, i a partir de Camerún ja vindrien, Gabon, Congo i RDCongo.
Temps tenim tot el que volguem, ganes i motivació de moment no en falten, diners (....) deixem-ho així, ara només falta saber què ens prepara el futur.


No hay comentarios:

Publicar un comentario